Informatika

Árt-e, ha nem kapcsolom ki a felújított laptopot?

Árt-e egyáltalán, ha nem kapcsolom ki a nem felújított laptopot? Ez egy olyan kérdés, amiről igazán sosem beszélünk. Hanem olyan, amit így megtartunk magunknak általában. El is titkoljuk néha, mert nem tudjuk, hogy ez szabályos-e vagy mégsem. Elalvás előtt beteszünk egy filmet, majd elalszunk, felébredünk hajnalban és csak lehajtjuk a laptopot.

Jól tesszük? Szabad ezt? Ront ez bármit is a laptop életidején? Most összeszedtünk pár fontos infót a be- és kikapcsolásról.

Ha nem kapcsoljuk ki felújított laptopunkat, de hibernáljuk vagy altatjuk, nem merül. Ez pedig azt jelenti, hogy ebben az esetben tulajdonképpen mindegy, hogy új vagy felújított laptopról beszélünk-e.

Mindent a ki- és bekapcsolásról!

Nem kérdés, hogy néha jót tesz felújított számítógépüknek (is), ha kikapcsoljuk. Ám nem szükséges ezt minden este megtenni.

Mikor érdemes mindenképp kikapcsolni felújított laptopunkat, felújított számítógépünket?

  • ha laptopoddal nyilvános helyen vagy és félted adataidat
  • spórolnál az árammal
  • ha zavar a zaj
  • ha lassítani szeretnéd pl. a hűtőventillátor vagy a merevlemez kopását

Mikor ne kapcsold ki semmiképpen sem?

  • ha a felújított laptop vagy felújított számítógép szerverként üzemel
  • ha lassú a bootolási idő
  • régi operációs rendszert használsz

A tanácsok szerint érdemes legalább hetente egyszer leállítani a rendszert. A gyakori ki-be kapcsolás is felgyorsíthatja az alkatrészek kopását. Így a naponta többszöri ki-be kapcsolásnak nincs sok értelme.

Ha soha nem kapcsolja ki felújított számítógépét vagy felújított laptopját, hihetetlenül gyorsan elkophatnak a nagyon fontos alkatrészek. Ezzel pedig plusz költségeket okoz magának. Ezek az olyan alkatrészek, ami a fő teljesítményért és munkáért felelnek. Ilyenek a processzor, a RAM vagy a grafikus kártya.

A kulcs a balansz

A kulcs, mint az élet minden területén, az egyensúly. Tudjuk, mit és mire használunk. Ismerjük számítógépünket. Ismerjük meg, hogyan is épül fel, legalább alapszinten. Hiszen azzal, ha tudjuk, mi van belül, kiismerjük az igényeit is.

Védjük digitális eszközeinket, ne dolgozzunk a mihamarabbi lecserélésükért, óvjuk ezzel a környezetet is.

A Jebeto kínálatában számos tökéletes állapotban lévő felújított számítógép és laptop is van, így válogathatunk szabadon.

A Jebeto különlegessége, hogy garanciát vállal értékesített termékeire. Továbbá előre telepített Windows 10-et ad minden felújított számítógépre és felújított laptopra.

Látogasson hát el a jebeto.hu oldalra és nézzen szét Ön is. Döntsön a felújított mellett, döntsön a környezet javára!