Egyéb szolgáltatások

A purhab szigetelés árairól

A purhab szigetelés, tudniillik,  egy helyszínen előállított, modern hőszigetelési forma. A kiveitelezők, amilyen a kiváló PurhabCenter Kft. is, az esetek többségében négyzetméteres árkategóriát határoznak meg.

A nyitott cellás purhab szigetelés árát 10 centiméter vastagságban adják meg, ez a vastagság alatt csak ritka esetekben kerül kiveitelezésre. Az ár függ a felület méretétől és a kivitelezés helyétől is. Nyitott cellás szigetelésnél az árak átlagosan 3000-3500 forint/m2/10cm árkategóriában értendők.

Ezzel szemben a zártcellás purhab szigetelés árát többnyire 1 centiméter vastagságban határozzák meg a szigetelés kivitelezői. A szigetelés vastagsága pedig a munka jellegétől függ. Ez átlagosan nettó 900-1200 forint/m2/1cm, ezt befolyásolja a felület vastagsága és a kivitelezés helye.

Nagyon fontos, hogy a purhab szigetelés árai a kivitelezési költséggel együtt kerülnek megadásra a Purhab Centernél! Árajánlat adásához ismerni kell a szigetelendő felület pontos méreteit és körülményeit, elérhetőségét, megközelíthetőségét. 

A végösszeg tartalmazza a szórt purhab alapanyag árát és a munkadíjat is. A szigetelés árát bizonyos további tényezők is befolyásolhatják! Nézzünk meg néhányat, melyekkel több éves tapasztalattal rendelkező szakembereink talákoztak:

  • a szigetelés előtt tisztításra, mosásra szoruló felület,
  • nincs megfelelő erősségű áram az épület közelében,
  • 8 méternél magasabban kell a szigetelést végezni.